duminică, 27 aprilie 2014

Rango - partea a doua

Sa reluam mica noastra teorie. (Poti vedea filmul aici sau aici. Altfel nu vei intelege nimic.)
Babilonul cel mare este reprezentat de orasul Praful. Primar peste oras este John, o broasca testoasa in carucior. Primarul John construieste in secret orasul viitorului. Pentru asta el are nevoie de pamantul locuitorilor Prafului. Ultimul locuitor care se incapataneaza sa vanda pamantul este Fasola. Primarul John controleaza conducta de apa si in fiecare miercuri organizeaza un ritual cu caracter religios prin care distribuie apa locuitorilor din Praful.

Primarul John: Apa Dle Rango, apa. Fara, nu exista nimic doar praf si desert. Dar cu apa exista viata. Priveste-i sunt asa disperati sa traiasca ca ar urma-o oriunde. Asta-i legea imuabila a desertului. Controleaza apa si vei controla totul.Ce inseamna asta? Primarul, Acolitii, Sarpele Jake, etc. ma duc cu gandul la Complexul Industrial-Militar si, imi pare rau sa zic, Complexul Industrial-Evanghelic: America (Going Global). Este vorba de corporatii si crestini.
In alta ordine de idei, Primarul si restul ma duc cu gandul la Papa si Biserica Catolica care chipurile pastreaza ... secrete folositoare noua tuturor. Asta este propaganda New Age - iluminista, luciferica, satanica, cum vrei sa-i spui.
Ambele (America [si cu ea lumea intreaga] si Biserica Catolica [cu fiicele ei idolatre]) sunt destinate pentru distrugere.
Cele zece coarne pe care le-ai vazut si fiara vor uri pe prostituata, o vor pustii si o vor lasa goala. Carnea i-o vor manca si o vor arde cu foc. (Apocalipsa 17:16)
In contextul asta Fasola pare sa reprezinte Israelul si Crestinii Evanghelici care doresc cu orice pret ca Israelul sa-si pastreze pamantul. Fasola ii arunca primarului un pahar cu apa in fata si ii spune sa-si pastreze banii patati de sange. Viata evreilor depinde de pamant. Fasola umbla cu un borcan de cenusa dupa ea, cenusa tatalui ei, din care Rango gusta un pic. Este vorba de cenusa evreilor morti la Holocaust. Autorii filmului camufleaza putin acest indiciu/simbol pretinzand ca este cenusa de tigara: "tatal meu fuma mult" zice Fasola. Nu este nici o alta explicatie pentru scena respectiva decat daca recunoastem asta.

Rango, adica Anticristul, la final "o salveaza" pe Fasola, adica Israelul (si restul crestinilor). Asta este planul. Planul B. Dar sa vedem cum o salveaza. O salveaza dandu-i propria samanta: un glont, pe care il transfera printr-un sarut. Dupa care se sparge tancul de apa in care erau captivi, "se rupe apa". Asistam la o nastere. Un glont? Da, un glont 45 Colt. Samanta sarpelui. Adica ADN-ul lui.
Este vorba de o transformare aici. Transhumanism. Semnul fiarei. 45 Colt - 4+5 = 9.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu